[ Tillbaka ]


Information ang boken HANDIKAPP:

 

I denna bok, som är en komplettering till boken Perspektiv på funktionshinder och handikapp, tar forskare och handikappdebattörer från Sverige, Norge och England upp frågor om funktionshinder och handikapp från olika utgångspunkter och med olika perspektiv. De presenterar begrepp, lyfter fram väsentliga problemställningar, kopplar samman teori och praktik samt granskar gårdagens och dagens handikappolitik och dess konsekvenser.

Boken består av tre delar. I den första delen redogörs för synsätt och begrepp när det gäller funktionshinder och handikapp. I den andra delen presenteras och granskas handikappideologiska principer som tillgänglighet, normalisering och integrering. I den tredje delen behandlas handikappfrågor ur olika specifika perspektiv som till exempel organisering, rehabilitering, boende och handikappidrott.

Boken är i första hand avsedd att användas i kurser på högskolor och universitet, men kan med fördel användas av alla som har anknytning till, eller vill närma sig, handikappområdet.

Medverkar gör: Colin Barnes, Dick Jonsson, Anders Gustavsson, Sten Hallonsten, Gisela Helmius, Lotta Holme, Kristjana Kristiansen, Lars Lindberg, Geoffrey (Geof) Mercer, Claes G Olsson, Bibbi Ringsby-Jansson, Barbro Sætersdal, Staffan Sandén, Ann-Mari Sellerberg, Katharina Stibrant Sunnerhagen, Magnus Tideman, Jan Tøssebro, Malin Åkerström och Anders Östnäs.

FörfattareMagnus Tideman

FörlagStudentlitteratur AB
Bandtyp: Häftad, Språk: Svenska 
Utgiven: 199606, Antal sidor: 353
Upplaga: 1, Vikt i gram: 500
ISBN10: 9144016182
ISBN13: 9789144016184

 

[ Tillbaka l ANNA ]


© Christer Holm
christer-holm@tele2.se
073 7145048