[ Home | Publikationer | Diverse ]


Några funderingar

 


Vad är vi rädda för?

Några tankar kring samhällsföreteelser.

Människan har alltid varit rädd för det okända, mörkret och för okunskapen. Sånt vi inte förstår eller kan förklara, har vi i alla tider inmålat i religiösa motiv! Nu står vi inför en brytningstid då vi inte längre kan hänskjuta vissa frågor till religion, eller lämna ansvaret till andra. Det är vi, det är jag, som måste förstå och analysera olika företeelser i samhället och agera därefter.

Under min uppväxt betraktades jag som ett A-barn[1], och bar med mig den helsvenska synen långt upp i tonåren. Först när jag själv blev ”invandrare” fick jag en djupare förståelse för problemen! Som 23-åring bodde jag ett halvår i en av världens största städer. Jag blev mordhotat enbart för att jag var vit. Hur någon kunde hata mig så mycket enbart för min hudfärg blev en chockartad upplevelse som jag funderar på än idag.

I det växande mångkulturella samhället inlemmar sig människorna, helt naturligt, i grupper där dom känner gemenskap och trygghet. Jag behöver inte exemplifiera olika grupperingar – utan går rakt på sak och pekar på grupperingar som uttalar en invandrarfientlig inställning! Det rasistiska hatet i krigshärjade länder är djupt rotat och genetiskt betingat. Det rasistiska hatet som man kan avläsa i Sverige, är i hög grad en trend- ungdomsföreteelse. Förmodligen är det mer en trendföreteelse än en ungdomsföreteelse, då man kan avläsa rasism i alla åldrar samtidigt som man i ärlighetens namn måste tillstå att vi importerar mycket djupt rotat hat! Samtidigt ger internationella händelser bränsle åt segregationen! T.ex. så hörde jag nyligen en mycket vidsynt person uttala följande:

- När Israelerna nu visar en så stark aggression mot sina grannar, kommer omvärlden att säga: Hitler, han var nog inte så dum i alla fall!

Efter andra världskriget förbjöd man politiska grupperingar i Tyskland som sympatiserade med Nationalsocialism! Detta resulterade i terroristgrupperingar som Bader-Mainhov[2]! Resultatet är att allt som man förbjuder måste överträdas!

Vad väntar vi på? Något måste göras NU! Vi måste prata med varandra! Den ena gruppen får inte gå under jorden och klistra lappar och hota utan ansikte! Är det så, att grupper som mörkar inte vill erkänna demokratiska spelregler? Vad är vi rädda för?

Härförleden träffade jag en människa (50+) som bor ute på landsbygden. Han utstrålade en ärlighet och visade sig vara en rättskaffens man. Då jag konstaterade att han hade en tvåhjuling av högsta klass, frågade jag om han fick ha motorcykeln i fred på stan, så svarade han:

- Ja, för fan! Jag hänger bara min Hells Angels-jacka över den, så är det inga problem!

Christer Holm, april 2001
 


[1] Enl svensk raslära på 40-talet!
[2] Reservation för stavningen!
 

 

Försvarligt uttalande av ÖB

När jag gjorde lumpen 1960 sa man att Sverige kan endast stå emot en invasion högst en vecka! Hotet kom då från öster, där man hade en armé på mer än 5 miljoner man! När jag under 70-talet var placerad inom civilförsvaret sa man precis samma sak. Hotet kom då fortfarande från öster.

När ÖB i början av 2013 säger samma sak som man sagt i mer än 50 år, blir det ett jäkla rabalder. Han blir bl.a. utsatt för förundersökning och svidande  kritik. Någon vill t.o.m. påstå att han gjort sig skyldig till landsförräderi genom att yppa försvarshemligheter!

Frågor: Vad är det som är nytt? Och vad är det som är så hemligt?

Christer Holm, feb 2013

 

Bilkörningens svåra konst

Jag håller på att lära mig köra bil – att köra som andra! Jag har haft körkort i många år och har c:a 150 000 mil bakom ratten (buss & bil). Med fasa ser jag hur reglerna i trafiken förändras, men försöker efter bästa förmåga att anpassa mig till följande anarkistiska beteende:

1.       Inte markera med blinkers om man skall ändra färdriktning – och framför allt, inte i rondeller.
2.      
Köra över i motsatt körfält (mot trafiken) och parkera i en ledig ruta på andra sidan.
3.      
TUUTA på kompisar som går en bit bort.
4.      
Prata i telefon samtidigt som jag måste utföra andra sysslor (röka, äta glass eller tillrättavisa ungarna).
5.      
Parkera över två parkeringsrutor. Gärna handikapp (utan tillstånd).
6.      
Köra som att högerregeln även gäller på utfart till huvudled.
7.   Köra om i vänster körfält på motorväg, men med höger hjulpar fortfarande i höger körfält.

Det är svårt, medger jag. Jag får göra som Anna sa till mig: Gör grimaser Butten!

Christer Holm, april 2013

 

 

Pride  stolthet som lätt blir förlöjligad

Härförleden hade Söderhamn en Pridefestival. Mycket folk hade samlats. Ja, många fler människor kom till paraden den 8:e juni 2013 än vad andra evenemang lyckats med på många, många år. Ett i särklass mycket lyckat arrangemang för arrangören och för Söderhamns kommun.

Lite smolk i bägaren blir det när politiska företrädare skall visa sitt stöd och sin korrekthet genom att medverka i festivaltåget iklädd pajasmundering! Istället för stöd blir det lätt en kränkande gest mot alla berörda!

Christer Holm, juni 2013

 

Kungligt prinsessbröllop betalas av vem?

Såg och hörde i TV en reporter som sa att det kungliga prinsessbröllopet inte kostade skattebetalarna någonting, då Kungen själv betalade kalaset! 

Apanage om 127 miljoner kr/år – är det inget som drabbar skattebetalarna?

 Christer Holm, juni 2013
 

 

Åh, dessa bärplockare!

Var ute i hälsingeskogarna i aug och åkte förbi ett bärplockarläger. I skogen har jag mött och sett fler bilar som är Bulgarien-registrerade, varför jag förmodar att lägret tillhörde dessa bärturister. Intill lägret och utmed vägen var det skitigt som fan - i dess rätta bemärkelse. Toapapper och pappersnäsdukar på en sträcka av 150 – 200 meter utmed vägkanten! Dom använde vägrenen som ett öppet skithus! Förutom nedskräpningen i skogan, var grindarna utmed viltstängslet till E-4an öppna på vid gavel!

Åh, dessa bärplockare, vad dom förstärker mina fördomar genom att vara så jävla nonchalanta!

Christer Holm, aug 2013

 

Finns Gud?

Hörde en diskussion mellan en starkt troende person som svarade ateisten:
- Hur kan man förneka något som inte finns?

Min motfråga blir:
- Hur kan man tro på något som inte finns?

Christer Holm, feb 2015

 

Förbifart Stockholm

Miljöpartiet är emot Förbifart Sthlm, med motivering att det påverkar miljön negativt!? Jag förstår inte resonemanget. Skall man åka kollektivt genom Stockholm?

Vi säger att det tar 15 minuter att åka runt Stockholm från norr till söder (eller tvärt om) på den tänkta förbifarten. Istället för att köra på 5:ans växel i 15 min, tar det 30-40 minuter att åka genom Stockholm på 2:an och 3:ans växel. Jag konstaterar att 15 min körning på 5:ans växel är betydligt mer ekonomiskt och ger mindre avgasutsläpp än att köra motsvarande sträcka under 30-40 min på 2:an och 3:ans växel.

Christer Holm, feb 2015

 

Fler bärplockare?

Intill en idyllisk sjö hittade jag och min sambo Anita dessa sopor. Sönderskurna bildäck och skräp av allehanda slag. Svårt att säga om det är bärplockare eller EU-medborgare som varit här i andra syften. Saknar ord.

Christer Holm, okt 2015

 

#Me Too

Fråga: Hur kan det komma sig att det blev såhär?
Svar: Kvinnoförtryck bottnar i religiösa irrläror: "Kvinnan tige i församlingen"

Christer Holm, mars 2018

 

Grön Ungdom

Grön Ungdom föreslår att man skall lägga ner inrikesflyget på vissa sträckor för att värna om miljön.
Det är ju lika korkat som att lösa ungdomsproblemen genom att säga: Avskaffa ungdomen!

Christer Holm, feb 2019

[ Top | Tillbaka till diverse ]


© Christer Holm
christer.holm@musiker.nu
073 7145048